Звездата на Ботев (Пловдив) - Тодор Неделев разкри, в подкаста При

...
Звездата на Ботев (Пловдив) - Тодор Неделев разкри, в подкаста При
Коментари Харесай

Тодор Неделев: Изнудиха ме да отида в Майнц

Звездата на Ботев (Пловдив) - Тодор Неделев разкри, в подкаста " При ТоТо ", че е бил изнуден да подпише с Майнц 05 през сезон 2013/14. Футболистът показа, че не е желал да напуща " канарчетата ".

" Оставаха 10 дни до края на трансферния прозорец. Идват от Ботев и ми споделят, че има оферта от Майнц и от Залцбург. Питах кой какъв брой дава: Майнц - 3 милиона евро, Залцбург - 4. Казаха ми: " Трябва да отидеш в Майнц ", споделих, че не желая там, а в Залцбург. Казаха, че няма да ме пуснат и им отговорих: " Тогава оставам в Ботев ". Не ми се мърдаше на никое място. Беше ми доста хубаво в Ботев. Имахме добър тим, всичко. Имахме с Мъри Стоилов диалог единствено двамата, споделих му, че не желая да вървя. Направо се бях депресирал. Караха ме принудително. Мъри отиде при шефовете и им сподели, че не желая. Олекна ми.

Вечерта на 31-ви август ми звъни Андрей Павлов. Идва у дома и споделя: " Имах диалози с Цветан Василев, би трябвало да се стигне до сделка с Майнц ". Той си имаше няколко бизнеса, които доста му вървяха. Имаше птицеферма, ресторант, доста неща. Казали са му, че в случай че не подпиша с Майнц, еди кои си хора ще създадат по този начин, че бизнесите да му приключат. Само поради него го направих. Много ми е оказал помощ.

Собственикът на Залцбург е пратил частния си аероплан до Пловдив. Качваме се. Разгледахме. Кацнахме на пистата на формулата. Срещнахме се с треньора на Залцбург, изясни ми, че желаят да ме вземат, тъй като са разчистили тима от по-възрастните футболисти. Аз тогава бях на 21. Като се върнах в Пловдив, телефонът ми гръмна от СМС-и. Имаше вести " Тодор Неделев изчезна ". Имаше медии на летището. Преди да тръгнем казахме на спортния шеф на Ботев, че отиваме до Залцбург единствено да забележим, нищо няма да подписваме. Той ни сподели, че няма потребност да звъним на президента, да вървим умерено. Не е споделил на президента.

Като пристигнаха германците да ме вземат, бяха 15 индивида. Отивам с татко ми и Андрей да подписваме контракт. Нямах никакво предпочитание, желаех в Залцбург. Знаех, че моят жанр не е за Германия. Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и макс още един тим играят футбол, другите бягат доста. Останах чартърен в Ботев, на първия мач счупих костица. Изиграх два мача и ме изпратиха ", продължи халфът на " канарчетата.

Брат ми пристигна да живее с мен в Германия. Минута, откакто кацнах, му споделих: " Тук не ми харесва ". Още като се срещнах с Томас Тухел му споделих: " Да знаеш, няма да го бъде тук ". Беше ми доста тежко за тренировки първоначално. Него го смени актуалният селекционер на Дания, до момента в който бях чартърен в Ботев. Впоследствие разбрах за какво не ме пускаха да играя. Не знаех нищо в контракта ми. Имаше уговорка на всеки 15-20 мача за Майнц, те би трябвало да заплащат на Ботев 200 000 евро на Ботев ", сподели Неделев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР